لیست کامل مطالب سایت
چت آنلاین

در مواجهه با عدم صداقت همسر چه کنیم؟

سوال کاربر

کاربری از طریق سیستم چت مشاوره آنلاین رایگان متن زیر را برای ما فرستاده:

متاسفانه با اینکه همیشه با همسرم صادقانه رفتار کردم و هیچوقت اونو محدود نکردم که مجبور بشه بهم دروغ بگه اما بازم چند روز قبل تو یک موردی بهم دروغ گفت و حالا که من متوجه شدم حاضر به عذرخواهی نیست و بازم قضیه رو انکار میکنه و متوجه نیست که اینکارش چقد به اعتماد من ضربه زده.

چکار باید بکنم؟

پاسخ تیم پاسخگوئی

اولا که متاسفیم که مساله ای برایتان ایجاد ناراحتی کرده، ولی از طرف دیگر خوشحالیم که این فرصت را خواهیم داشت که در حد بضاعت علمی و تجربی خود، کمکی هر چند کوچک به حل مشکل شما کنیم.

زندگی در دنیای امروز در عین سادگی بسیار پیچیده است و واقعیتی که باید پذیرفته شود این است که انسان اصولا موجودی پیچیده تر و غیر قابل پیش بینی تری نسبت به آن چیزی هست که بشود بسادگی او را شناخت و قضاوت کرد.

حال در یک زندگی مشترک که حاصل ازدواج دو انسان پیچیده هست، مسلما روابطی حاکم خواهد بود که تحلیل و قضاوت در مورد آن، حتی از توان نزدیکترین افراد به آن زوج هم خارج است.

هرکسی چه به عنوان مشاوره، چه دلسوزی، در اختلافاتی که با همسرتان برایتان ایجاد می شود، حق را به شما یا همسرتان بدهد، بطور قطع قضاوتی نادرستی داشته و مطمئنا اثرات سوئی بر زندگی شما خواهد گذشت.

پس انتظار اینکه بصورت جزئی و موردی از کسی در مورد روابطتان با همسرتان مشاوره ای دریافت کنید نداشته باشید.

دقت داشته باشید که حتی خود شما هم به همه جوانب زندگی مشترکتان آگاه نیستید چه رسد به اینکه مشاوری با توضیحات مختصری از طرف شما امکان تشخیص مشکل را داشته باشد.

اما یک سری اصول هست که دانستن آنها قطعا به شما کمک خواهد کرد:

  1. رفتار متقابل

    هیچ انسانی الزاما و همیشه مطابق رفتاری که ما با او داشته ایم با ما رفتار نخواهد کرد.

    اینکه فرضا شما همواره با همسرتان صادق بوده باشید، نمی تواند این انتظار را در شما ایجاد کند که الزاما همیشه ایشان همه حقایق را به شما خواهند گفت.

    انسان ها بلا تشبیه همانند برخی حیوانات نیستند که رفتار اطرافیان خود را تکرار کنند.

  2. همسر دروغگو

    تا به حال کسی را دیده اید که اعلام کند به همسر خود دروغ می گوید؟

    تمام زوجین تصور میکنند همیشه حقیقت را به همسر خود گفته اند و مواردی را که خلاف واقع گفته اند را با این بهانه توجیه می کنند که "بهتر بود که حقیقت را نداند". و واقعیت هم همین است که همیشه صداقت، بهترین گزینه نیست.

    گاهی انسانها اشتباهاتی را مرتکب می شوند و بعد خود دچار پشیمانی شده و قصد تکرار آنرا ندارند. شاید در چنین حالاتی واقعا بهتر باشد که صداقت به خرج نداده و مساله را بازگو نکنند.

  3. سبک زندگی

    سبک زندگی خانوادگی در ایران بسیار متنوع است. بهمین دلیل آزادی ایکه زوجین برای یکدیگر قائلند در خانواده های مختلف به یک شکل نیست.

    بعنوان مثال ممکن است در یک خانواده، سفر مجردی برای مرد یا زن کاری زشت و ناپسند تلقی شود ولی در خانواده ای با فرهنگی دیگر، اینکار بسیار عادی و مثبت ارزیابی شود.

    هیچ مشاوری نمی تواند به جای شما و در فرهنگ خانوادگی شما فکر کند. مشاور هم مثل سایر انسانها دارای زندگی خانوادگیست. مثلا یک خانم مشاور را در نظر بگیرید که خود تمایل ندارد همسرش به تنهایی به مسافرت برود. بنظر شما چنین شخصی چقدر می تواند بی طرفانه نسبت به سفر مجردی یکی از زوجین نظر بدهد؟

    بنظر شما تحصیلات عالی در زمینه امور مشاوره ای می تواند باعث شود که فردی، عملی را که خود نمیپسندد را برای شما بعنوان عملی درست و منطقی نمایش دهد؟

    پس این را بدانید که هیچ مشاوری به اندازه خود شما نمی تواند بر مبنای فرهنگ خانوادگی شما مسائل را قضاوت کند و بگوید یک کار خاص چقدر درست یا غلط است. این کار کاملا وابسته به فرهنگ و نوع رابطه زوجین است و هیچ نسخه واحد و مشابهی برای آن وجود ندارد.

  4. انسان خطاکار

    جمع ما که در حال همفکری در مورد مشکل شما و نوشتن این مطالب هستیم، همگی سابقا دروغ گفته ایم، فحش داده ایم، دعوا کرده ایم و ...

    ما انسانیم و اشتباهات زیادی داشته ایم و در آینده هم خواهیم داشت.

    همه ی ما، علاقه مندیم که همسرانمان با علم به اینکه ما قطعا اشتباهاتی داشته و خواهیم داشت شریک زندگی ما باشند.

    عنصر گذشت و بخشش یک امر الزامی برای زندگی مسالمت آمیز هست.

    من و شما مجبوریم روزانه بساری از افراد را ببخشیم. از همسایه پر سر و صدا تا راننده های بی احتیاط و ... پس چرا این بخشش را برای نزدیکانمان خصوصا همسرمان نداشته باشیم؟

    اینکه یک جا یک اشتباهی صورت گرفته و ما اصرار بر این داشته باشیم که شخص آنرا پذیرفته و عذرخواهی کند، شاید کاملا حق ما باشد، اما الزاما بنفع ما نیست.

    گاهی شاید بهتر باشد نادیده بگیریم و فقط مراقب باشیم که در آینده آن اشتباه تکرار نشود.

    اجبار کسی به اینکه در مورد گذشته اش اعتراف یا عذرخواهی کند، هر چند ممکن است برای ما شیرینی ای کوتاه مدت داشته باشد، اما در دراز مدت ممکن است اثرات سوئی برای زندگی زناشویی داشته باشد.

    بهتر است ببخشیم و فقط بدنبال این باشیم که در آینده آن اشتباه تکرار نشود و اگر امکان آن فراهم است، بستر و زمینه سازهای آن اشتباه را از بین ببریم و یا حداقل کمتر کنیم.

    گذشته را نمی توان تغییر داد پس آینده را فدای آن نکنیم

نظرات مردم و کاربران در مورد دروغگویی و عدم صداقت همسر

بی نام(اطلاعات بیشتر)

بنظر من هیچ چیز مثل صحبت کردن در محیط آروم و توام با اعتماد نمیتونه حلال مشکلات در روابط انسانی، مخصوصا زن و شوهر، باشه.

شاید همسر شما برای دروغ هایی که گفته دلایل منطقی داشته باشه.

شاید اصلا نخواسته دروغ بگه ولی نتونسته حرفش رو درست و به موقع به شما بگه.

اگه شما بهش فرصت توضیح رو بدید، احتمال زیاد تمام سوء تفاهم ها حل بشه.

امیدوارم همیشه زندگیتون سرشار از عشق و اعتماد باشه و مشکلتون به زودی حل بشه.

بی نام(اطلاعات بیشتر)

بنظر من بهترین راه این هستش که با آرامش تمام و منطقی با همسرتون صحبت کنید. شاید دچار سوء تفاهم شدید، یا همسرتون مجبور شده وقتی شما فهمیدید موضوع رو انکار کنه تا بعدا سر فرصت مناسب با شما در میون بزاره.

بی نام(اطلاعات بیشتر)

مردا تا مجبور نشن دروغ نمیگن!

لطفا یک گزینه را انتخاب کنید